• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Un medic îmi va lua testul de acasă în serios?

Publicat: Data Nordictest
Un medic îmi va lua testul de acasă în serios?

Dacă medicul tău va lua în serios un test efectuat acasă sau nu depinde de mai mulți factori. În primul rând, depinde de ceea ce ai testat și, în al doilea rând, depinde de simptomele tale. Atunci când suspectezi o boală cu transmitere sexuală, precum clamidia sau sifilisul, și obții un rezultat pozitiv la test, un specialist în boli infecțioase va lua cu siguranță în considerare acest lucru!

Dar când vine vorba de boli care nu sunt considerate boli cu transmitere sexuală, medicul tău poate să nu considere că ai nevoie de investigații suplimentare și tratament. Dar asta înseamnă că medicul crede că testele efectuate acasă pot înlocui consultația și tratamentul la medic?

Nu, desigur că nu, și tocmai de aceea poți avea impresia că medicul tău nu ia în serios testul efectuat acasă atunci când pune multe întrebări care pot duce la impresia că rezultatul pozitiv al testului nu este acceptat.

Sunt teste care îmbunătățesc îngrijirea medicală

Un lucru foarte important de menționat este că există teste care îmbunătățesc îngrijirea medicală. Un studiu efectuat asupra pacienților care și-au măsurat colesterolul acasă a arătat că acest lucru a condus la o mai bună aderență la tratament. Aici, medicii au putut vedea clar că pacienții care au făcut teste acasă au fost mult mai buni în continuarea tratamentului prescris.

Ceea ce au în comun aceste teste cu alte teste efectuate acasă, cum ar fi testarea pentru sânge în scaun, teste de ovulație sau teste de valoare CRP, este responsabilitatea. Atunci când faci teste acasă, îți asumi o mai mare responsabilitate pentru sănătatea ta și pentru tratamentul care poate fi necesar. Pentru medici, acest lucru poate fi de mare ajutor, indiferent dacă este vorba despre o sarcină sau o boală.

Mai mult decât atât, putem vedea că sistemul de sănătate nu este suprasolicitat în același mod atunci când poți să faci teste acasă în loc să stai într-un cabinet medical local. Acest lucru este ceva ce medicii iau în serios și care devine deosebit de important în timpul pandemiilor.


Critici ale medicilor la adresa testelor efectuate acasă

Sigur, au existat critici din partea medicilor la adresa testelor efectuate acasă, iar poate asta te preocupă atunci când vine vorba de discutarea rezultatului testului cu medicul de familie sau prin intermediul unei servicii medicale online.

Printre altele, medicii au avertizat cu privire la teste genetice auto-efectuate pe care le poți face acasă. Acest tip de teste nu sunt doar pentru a-ți arăta de unde provine un strămoș îndepărtat. Ele pot, de asemenea, identifica predispoziții pentru boli genetice. Testele genetice efectuate acasă pot oferi, de asemenea, informații despre gene care pot necesita modificări ale stilului de viață pentru a evita dezvoltarea bolilor.

Medicii au criticat aceste teste și susțin că sunt inutile și că nu oferă un răspuns corect. Chiar dacă testul arată practic că există o anumită mutație genetică, este necesară mult mai multă analiză pentru a obține un răspuns corect la întrebarea dacă acest lucru implică un risc crescut de boală.

Acum, acest lucru se referă la un tip specific de teste care pot face munca medicilor mai dificilă, deoarece primesc întrebări de la persoane care sunt îngrijorate după un astfel de test. Acest lucru nu poate fi comparat cu acțiunea responsabilă de a face un test acasă pentru o boală cu transmitere sexuală și apoi de a consulta un medic.


Testele efectuate acasă devin din ce în ce mai bune

Medicii sunt, de asemenea, conștienți că cercetarea care stă la baza testelor efectuate acasă avansează. Multe dintre testele efectuate acasă care au fost anterior respinse ca fiind insuficiente au fost îmbunătățite astfel încât să poată fi considerate fiabile pentru confirmarea infecțiilor sau bolilor.

Testele de benzi devin mai bune, iar kiturile pentru testele efectuate acasă sunt mai ușor de utilizat corect. Acest lucru înseamnă că medicii nu resping deloc rezultatele testelor ca fiind irelevante. În unele cazuri, pot solicita un test suplimentar pentru a confirma rezultatul, dar testul efectuat acasă este o unealtă importantă atunci când consulți un medic pentru a primi un diagnostic.

În prezent, există teste care oferă rezultate incredibil de rapide. Prin urmare, nu este vorba doar despre faptul că acum poți efectua ușor un test acasă, care anterior era posibil doar într-un laborator. Nu mai trebuie să aștepți o săptămână pentru rezultate, ceea ce schimbă modul în care putem gestiona răspândirea infecțiilor.

În timpul pandemiei de COVID-19, mulți medici au realizat că testele efectuate acasă au fost de mare ajutor, deoarece au redus numărul de persoane care căutau asistență medicală doar pentru a confirma infecția. Acest lucru a eliberat mai mult spațiu pentru persoanele cu simptome mai grave care aveau nevoie de timpul medicului mai mult decât cei cu simptome ușoare de răceală care se puteau trata singuri acasă.

Investigația și îngrijirea medicală sunt importante

Este important să facem distincție între critica utilizării testelor și testul în sine. Chiar dacă medicii pot fi de acord că testele efectuate acasă pentru diferite infecții funcționează și oferă rezultate fiabile, critica se îndreaptă spre modul în care acestea sunt utilizate.

Mulți oameni nu înțeleg că testele efectuate acasă nu sunt echivalente cu un diagnostic. Doar pentru că poți să-ți afli singur dacă ai fost infectat nu te transformă într-un medic care, împreună cu Google, poate găsi cel mai bun tratament posibil. Dar tocmai asta se întâmplă adesea.

Simptomele pot fi aceleași pentru diferite boli și este important să se obțină o imagine de ansamblu a problemelor de sănătate percepute de o persoană. Acest lucru este și ceea ce subliniem adesea în ceea ce privește testele noastre. Este adevărat că oferă rezultate foarte fiabile, dar ele nu înlocuiesc un diagnostic și un plan de tratament de la un furnizor de asistență medicală.

Critica la adresa testelor efectuate acasă ca diagnostic este justificată, iar în acest fel putem spune că medicii probabil nu vor lua în serios acest tip de diagnostic. Dar atunci când ai simptome și îngrijorări cu privire la o anumită infecție și ai și un test efectuat acasă care confirmă acest lucru, este clar că medicul va lua acest lucru în considerare în analiza și propunerea sa de tratament.

Atunci când primești o serie de întrebări suplimentare care pot părea că medicul nu ia în serios testul efectuat acasă, ar trebui să fii mulțumit. Acest lucru arată că medicul își face treaba și încearcă să obțină imaginea de ansamblu importantă, care este esențială pentru a primi un diagnostic corect și cel mai bun tratament posibil.