• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Cât de obișnuit este cu răspunsuri false de testare?

Publicat: Data Nordictest
Cât de obișnuit este cu răspunsuri false de testare?

Riscul de a primi un rezultat fals la testare este destul de mic, atâta timp cât efectuați testul corect și nu prea devreme. În același timp, este important să înțelegeți că testele efectuate acasă pot varia în ceea ce privește fiabilitatea lor.

Când efectuați un test pentru dureri în gât de la noi, acesta este fiabil în proporție de 99%, în timp ce un test pentru herpes poate avea o fiabilitate de 98%. Suntem întotdeauna atenți să specificăm fiabilitatea fiecărui test, astfel încât să știți în avans.

În același timp, este important să înțelegeți rolul dumneavoastră în obținerea unui rezultat de testare în care aveți încredere. Dacă doriți să vă testați pentru o boală cu transmitere sexuală precum chlamydia, ar trebui să știți că va dura cel puțin 7 zile de la momentul infectării până când bacteriile chlamydia se dezvoltă suficient pentru a fi detectate.

Puteți opta pentru un pachet de teste pentru chlamydia care include mai multe teste, astfel încât să puteți repeta testarea dacă vă dați seama că primul test a fost efectuat prea devreme. Testele noastre pentru chlamydia, la fel ca și testul nostru pentru herpes, au o fiabilitate de cel puțin 98%. Riscul de a primi un rezultat fals este, prin urmare, foarte mic.

Câteva factori importanți de luat în considerare

Un aspect care va influența semnificativ rezultatul testului este modul în care efectuați testul. În cazul testelor pentru chlamydia și gonorrhea, unde trebuie să colectați material de testare vaginal sau să efectuați testarea cu urină, întotdeauna apare întrebarea dacă faceți acest lucru corect.

Nu este ca atunci când aveți sânge în fecale și trimiteți un test la un laborator care vă poate contacta dacă există probleme. Atunci când trebuie să faceți singuri prelevarea de mostre sau colectarea de material de testare, este extrem de important să înțelegeți cum să faceți acest lucru corect.

Există medici care susțin că manipularea incorectă a testelor efectuate acasă poate duce la rezultate pozitive false. Cu alte cuvinte, puteți primi rezultatul că sunteți infectat când acest lucru nu este adevărat. Mai rău decât atât, puteți primi un rezultat fals negativ și să nu știți că aveți nevoie de tratament și de o abordare sănătoasă a intimității cu partenerul dumneavoastră.

Teste efectuate acasă și teste trimise la laborator

Există diferite tipuri de teste efectuate acasă. Unele dintre ele furnizează rezultate rapide în zece minute, în timp ce altele trebuie să fie trimise la un laborator, cum ar fi teste pentru substanțe semnale efectuate de noi.

Când analizăm studiile despre cât de fiabile sunt testele efectuate acasă în comparație cu cele trimise la laborator, se pare că varianta de laborator poate fi puțin mai fiabilă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că toate testele efectuate acasă sunt întotdeauna mai slabe decât cele efectuate la laborator.

Acest lucru depinde în mare măsură de ceea ce se testează și, din nou, de modul în care se efectuează. Atunci când urmați instrucțiunile noastre, veți obține nivelul de fiabilitate pe care vi-l oferim pentru testul specific. Dacă aveți simptome, este, de asemenea, important să urmați un rezultat pozitiv cu o consultație medicală.

Rezultate pozitive false la testele efectuate acasă

Există probleme cu toate tipurile de rezultate false la testare, și trebuie să fim conștienți că nu doar testele efectuate acasă pot furniza rezultate incorecte. Dacă primiți un rezultat fals pozitiv, acest lucru poate duce la stres și teamă inutile.

Chiar și atunci când rezultatul pozitiv este corect, acesta poate genera anxietate. În plus, rezultatele false pot crea probleme în relații. S-ar putea să trebuiască să solicitați partenerului să se testeze sau să informați persoane cu care preferați să nu discutați. Dacă toate acestea se întâmplă în mod nejustificat, este clar că veți fi foarte supărat.

În plus, unele boli pot necesita tratament imediat. Un rezultat fals pozitiv poate duce astfel la începerea unui tratament medical de care nu aveți nevoie. Din acest motiv, credem că este foarte important să consultați un medic competent înainte de a începe orice formă de tratament.

Dacă nu aveți simptome, puteți opta să vă testați din nou sau să faceți programare pentru un test de laborator. Dar, așa cum am menționat, consultați întotdeauna un medic înainte de a lua aceste decizii. Chiar și în absența simptomelor, există riscul de a purta o infecție, și de aceea este foarte important să fiți siguri că rezultatul testului este corect.

Rezultate negative false la testele efectuate acasă

O rezultat negativ fals poate părea un motiv de ușurare dacă nu bănuiți că este fals. Cu toate acestea, dacă aveți simptome și obțineți un rezultat negativ, acest lucru poate părea ciudat. Aici este foarte important să înțelegeți că poate ați efectuat testul greșit.

Diferite boli pot prezenta simptome similare. Aici, poate fi util pentru medicul dumneavoastră să știe că ați exclus deja o anumită boală cu testul efectuat acasă. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți, de asemenea, că dacă nu ați efectuat testul corect, există riscul ca rezultatul să nu fie corect.

Una dintre cele mai mari probleme cu rezultatele negative false este că pot duce la răspândirea infecției fără ca dumneavoastră să fiți conștienți de acest lucru. În plus, nu veți primi tratamentul de care poate aveți nevoie, chiar dacă nu prezentați simptome.

Există boli precum HIV care necesită un diagnostic precoce pentru a preveni dezvoltarea unor boli mai grave. Este important să rețineți acest lucru. Dacă sunteți gravidă și bănuiți o boală cu transmitere sexuală, este, de asemenea, important să știți că o boală nedetectată poate fi transmisă la bebelușul dumneavoastră și poate duce la nașterea prematură și la o greutate mică la naștere.

Acestea sunt aspecte foarte importante de luat în considerare, așadar, dacă efectuați un test acasă, trebuie să fiți conștienți de riscul rezultatelor false. Niciun test nu este 100% fiabil, dar ale noastre se apropie de această cifră. Asigurați-vă doar că efectuați testele la momentul potrivit și în modul corect și întotdeauna urmați cu o discuție cu medicul dacă aveți simptome sau sunteți neliniștit cu privire la modul în care să procedați atunci când sunteți purtătorul unei infecții fără simptome.