• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Cât de fiabile sunt testele Clamydia acasă?

Publicat: Data Nordictest
Cât de fiabile sunt testele Clamydia acasă?

Poate că efectuați teste la domiciliu în mod regulat sau ați descoperit recent această posibilitate. Capacitatea de a afla rapid dacă sunteți infectat cu o anumită boală poate fi reconfortantă. Mai ales când puteți efectua testul acasă fără ca cineva să afle despre asta.

Când ne uităm la evoluția testelor la domiciliu, putem constata că ceea ce odinioară însemna așteptarea programării la medic, teste avansate la o clinică și apoi mai multă așteptare, acum se rezumă la livrarea rapidă în cutia poștală cu un test de efectuat ulterior acasă.

Nu contează dacă doriți să aflați dacă aveți o infecție la nivelul gâtului sau vă faceți griji cu privire la prezența de sânge în materiile fecale. Astăzi vă puteți testa singur!

Cum arată viitorul testelor la domiciliu?

Dezvoltarea testelor nu stă în loc, iar oamenii cer chiar mai multă comoditate. Dacă un test de chlamydia durează 15 minute astăzi, ne așteptăm să vedem un test care să dureze doar 1 minut mâine. În cazul bolilor cu transmitere sexuală, precum chlamydia, raportarea este, de asemenea, importantă, și aici putem vedea posibilități de a simplifica acest proces imediat după testare.

Ce loc vor avea testele la domiciliu în viața noastră în anii următori?

Se vorbește adesea despre apariția unor boli noi ca urmare a diferitelor schimbări în lumea noastră. Un exemplu în acest sens este încălzirea globală, care se prevede că va duce la apariția unor boli pe care nu le-am mai întâlnit până acum. Acest lucru nu face decât să sporească necesitatea de a vă putea testa singuri la domiciliu.

Nu doar pentru că este comod să efectuați teste pentru infecții în acest fel. În timpul pandemiei de COVID-19 din 2020, am observat, de asemenea, necesitatea de a evita adunarea oamenilor în clinicile medicale în caz de boală. Și nu mai vorbim de faptul că nu întotdeauna este convenabil să mergeți la o clinică medicală atunci când vă simțiți foarte rău.


Avantaje și dezavantaje ale anonimatului

Există un aspect al testelor la domiciliu despre care nu se vorbește prea mult și care poate deveni relevant în viitor, și anume impactul anonimatului asupra raportării. Este un mare avantaj să nu fie necesar să împărtășiți altora faptul că bănuiți că sunteți infectat cu o boală cu transmitere sexuală, dar, desigur, există și dezavantaje în faptul că nimeni nu află.

Când vine vorba de boli pentru care societatea dorește informații pentru a lua măsuri care să reducă răspândirea, anonimatul poate fi o problemă. Oamenii pot alege să nu le spună altora că s-au infectat, deoarece consideră că acest lucru nu este atât de important.

Acest lucru poate duce la infectarea multor persoane în plus față de situația în care toate testele sunt efectuate prin intermediul sistemului medical, care poate oferi instrucțiuni imediate cu privire la modul de gestionare corectă a infecției. Este important de menționat că exista și înainte posibilitatea de a evita teste chiar și atunci când existau simptome.

Fiabilitate și asistență

Un lucru impresionant în ceea ce privește testele moderne la domiciliu pentru diferite tipuri de infecții este că devin din ce în ce mai fiabile. Dacă priviți testele pe care le avem aici la Nordictest, veți vedea că obținem rezultate aproape de 100% pentru totul, de la testele pentru infecțiile gâtului la cele pentru herpes.

Testele moderne pentru utilizare la domiciliu sunt riguros calibrate pentru a furniza rezultate cu o precizie ridicată. Dacă obțineți un rezultat negativ, puteți fi sigur că nu sunteți infectat, în special atunci când nu aveți simptome și este vorba despre o boală care nu poate fi asimptomatică.

Vă reamintim că nu puteți utiliza un test la domiciliu în locul unei evaluări medicale profesionale. Cu toate acestea, ele pot oferi o primă indicație și pot fi cruciale pentru detectarea rapidă a infecției, cu tratament care poate fi început imediat.

Este important de luat în considerare acest aspect în viitor, întrucât testele la domiciliu vor deveni din ce în ce mai comune. Dacă oamenii nu sunt educați cu privire la faptul că acestea sunt doar teste și nu diagnostice, există riscul ca mai mulți oameni să evite consultarea medicului. Acest lucru poate necesita un efort special atât din partea sistemului medical, cât și din partea producătorilor de teste, pentru a oferi oamenilor suportul necesar pentru interpretarea rezultatelor testelor.

Un lucru este sigur: vom vedea apariția mai multor servicii online. Chiar acum, este destul de simplu să consultați un medic online. Puteți discuta prin chat pe telefonul mobil sau pe computer, ceea ce poate fi, de asemenea, o modalitate foarte anonimă pentru cei care au obținut un rezultat pozitiv la testele la domiciliu.

Protecția datelor și confidențialitatea reprezintă o provocare

Când privim către viitorul testelor la domiciliu, este clar că protecția datelor și confidențialitatea reprezintă o provocare majoră. Este esențial să ne asigurăm că utilizatorii rămân anonimi, deoarece acest lucru este o cerință. Pe măsură ce cantitatea de informații sensibile care trebuie gestionată crește, este crucial ca testele să respecte reguli stricte de confidențialitate atunci când sunt trimise la laborator.

Pentru testele în care datele vor fi partajate cu profesioniști, este, de asemenea, important să se dezvolte un protocol adecvat. Testele precise înseamnă că sistemul de sănătate nu mai trebuie să efectueze teste suplimentare. Medicii pot trece direct la discuția despre tratament, și acest lucru poate fi realizat online.


Viitorul testelor la domiciliu pare promițător

Când luăm în considerare faptul că testele la domiciliu pot ușura sistemul de sănătate, nu există îndoială că viitorul lor pare promițător. O parte semnificativă a procesului de diagnostic poate fi transferată la individ. Astfel, sistemul nostru de sănătate poate deveni mai eficient.

În plus, testele la domiciliu pot juca un rol important în medicina personalizată, în care investigațiile și tratamentele sunt adaptate profilului genetic al unei persoane. Testele genetice reprezintă o zonă care merge mână în mână cu testele care pot detecta prezența unei infecții în corpul dumneavoastră.

Călătoria testelor la domiciliu abia a început

Deși am parcurs deja o distanță considerabilă, există încă mult de dezvoltat în ceea ce privește testele la domiciliu pentru bolile infecțioase. Disponibilitatea poate fi îmbunătățită și există loc pentru rezultate și mai fiabile.

Cu toate acestea, este destul de sigur să spunem că testele la domiciliu vor contribui la o revoluție în sistemul nostru de sănătate. Vom avea mai mult control asupra propriei noastre sănătăți, iar îngrijirea preventivă poate fi semnificativ îmbunătățită prin intermediul unor teste la domiciliu bine făcute.