• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

De la clinică la căsuța poștală - viitorul testelor de acasă

Publicat: Data Nordictest
De la clinică la căsuța poștală - viitorul testelor de acasă

Poate că efectuați teste medicale la domiciliu în mod regulat sau poate că tocmai ați descoperit această opțiune. Posibilitatea de a afla rapid dacă sunteți infectat cu o anumită boală poate fi reconfortantă. Mai ales atunci când puteți efectua testul acasă fără ca nimeni să afle.

Când privim evoluția testelor medicale la domiciliu, putem constata că ceea ce odată însemna așteptarea pentru o programare la clinică, efectuarea unor teste complexe și apoi așteptarea rezultatelor a devenit acum livrarea rapidă a testului la ușa ta, urmată de efectuarea testului la domiciliu.

Nu contează dacă doriți să aflați dacă aveți amigdalită sau sunteți îngrijorat de sângele în fecale. Astăzi, vă puteți testa singur!

Care este viitorul testelor medicale la domiciliu?

Dezvoltarea testelor medicale nu stă niciodată în loc, iar oamenii cer în mod constant mai multă comoditate. Dacă un test pentru chlamydia durează 15 minute astăzi, ne așteptăm să vedem un test care durează 1 minut mâine. În cazul unei boli cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia, trebuie, de asemenea, raportată, și aici vedem posibilități de a face acest lucru mult mai simplu în legătură directă cu testarea.

Ce loc vor avea testele medicale la domiciliu în viața noastră în următorii ani?

Se vorbește adesea despre apariția unor noi boli ca urmare a diferitelor schimbări în lumea noastră. Un exemplu în acest sens este încălzirea globală, care se prevede că va duce la apariția unor boli pe care nu le-am mai văzut până acum. Acest lucru nu face decât să crească necesitatea de a putea efectua teste medicale la domiciliu.

Nu numai pentru că este mai comod să vă efectuați testele de infecții în acest fel. În timpul pandemiei de COVID-19 din 2020, am văzut, de asemenea, nevoia de a evita aglomerația la clinicile medicale în caz de boală. Fără a mai menționa că nu întotdeauna este convenabil să mergi la un centru medical când te simți foarte rău.


Avantaje și dezavantaje ale anonimatului

Există o aspect al testelor medicale la domiciliu care nu este discutat prea mult, dar care poate deveni relevant în viitor, și anume impactul anonimatului asupra raportării. Este un mare avantaj să nu împărtășiți cu altcineva suspiciunea că sunteți infectat cu o boală cu transmitere sexuală, dar, desigur, există și dezavantaje în faptul că nimeni nu află acest lucru.

În ceea ce privește bolile în cazul cărora societatea dorește să obțină informații pentru a întreprinde măsuri care să reducă răspândirea lor, anonimatul reprezintă o problemă. Oamenii pot alege să nu spună altora că au fost infectați, deoarece consideră că acest lucru nu este atât de important.

Acest lucru poate duce la faptul că mult mai multe persoane se îmbolnăvesc decât ar fi fost cazul dacă toate testele ar fi efectuate prin intermediul sistemului medical, care ar putea furniza imediat instrucțiuni pentru gestionarea corectă a infecției. Cu toate acestea, trebuie menționat că și înainte a fost posibil să se evite testele, chiar și atunci când apar simptome.

Fiabilitate și suport

Ceea ce este cu adevărat impresionant în cazul testelor medicale la domiciliu moderne pentru diferite tipuri de infecții este că devin din ce în ce mai fiabile. Dacă vă uitați la testele pe care le avem aici pe Nordictest, veți vedea că ajungem aproape la 100% pentru totul, de la testele pentru amigdalită până la cele pentru herpes.

Testele moderne pentru uz la domiciliu sunt calibrate cu atenție pentru a furniza rezultate cu o precizie ridicată. Dacă obțineți un rezultat negativ, puteți fi sigur că nu sunteți infectat. Aceasta este valabil mai ales atunci când nu aveți simptome și este vorba despre o boală care nu poate fi asimptomatică.

Trebuie să subliniem că nu puteți folosi un test la domiciliu ca o evaluare medicală profesională. Cu toate acestea, acestea pot oferi o primă indicație și pot fi cruciale pentru descoperirea rapidă a infecției, astfel încât să se poată aplica tratament fără întârziere.

Aici, avem un alt punct important de luat în considerare în viitor, când testele medicale la domiciliu vor deveni din ce în ce mai comune. Dacă oamenii nu sunt educați să înțeleagă că testele sunt doar teste și nu un diagnostic, există riscul ca mai mulți să evite consultația la medic. Acesta este un aspect care poate necesita eforturi speciale atât din partea sistemului medical, cât și din partea producătorilor de teste, pentru a oferi oamenilor suportul necesar pentru interpretarea rezultatelor testului.

Este o presupunere rezonabilă că vor apărea mai multe servicii online. Încă acum este destul de ușor să consultați un medic online. Puteți discuta prin intermediul telefonului mobil sau al calculatorului, iar acest lucru poate avea loc într-un mod foarte anonim, ceea ce poate fi reconfortant pentru cei cu rezultate pozitive la testele medicale la domiciliu.

Protecția datelor și confidențialitatea sunt provocări

Când privim spre viitorul testelor medicale la domiciliu, este clar că protecția datelor și confidențialitatea reprezintă o provocare majoră. Trebuie să ne asigurăm că utilizatorii rămân anonimi, deoarece acest lucru este o cerință. Pe măsură ce cantitatea de informații sensibile care trebuie gestionată crește, este foarte important ca testele să aibă reguli stricte privind confidențialitatea atunci când sunt trimise la laborator.

Pentru testele în care datele vor fi împărtășite cu profesioniști, este, de asemenea, important să se creeze o rutină adecvată în acest sens. Testele extrem de precise înseamnă că sistemul medical nu mai trebuie să efectueze teste suplimentare. Medicii pot trece direct la discuții despre tratament, iar acest lucru poate fi făcut online.


Viitorul testelor medicale la domiciliu arată promițător

Când luăm în considerare faptul că testele medicale la domiciliu pot ușura sistemul medical, nu există îndoială că viitorul acestor teste este promițător. O mare parte din procesul de diagnosticare poate fi mutată în mediul casnic. În acest fel, sistemul nostru de sănătate poate deveni mult mai eficient.

Mai mult, testele medicale la domiciliu pot juca un rol important în medicina personalizată, în care investigațiile și tratamentele sunt adaptate profilului genetic al unei persoane. Testele genetice reprezintă o arie care se îmbină cu testele care pot detecta prezența unei infecții în corpul tău.

Călătoria testelor medicale la domiciliu abia a început

Chiar dacă am făcut multe progrese, există multe lucruri care pot fi dezvoltate în ceea ce privește testele medicale la domiciliu pentru diferite boli. Putem vedea că accesibilitatea poate deveni și mai bună, iar fiabilitatea poate fi îmbunătățită și ea.

Dar este destul de sigur să presupunem că testele medicale la domiciliu vor revoluționa sistemul nostru de sănătate. Vom avea și mai mult control asupra sănătății noastre și îngrijirea preventivă poate fi semnificativ îmbunătățită cu ajutorul unor teste de acasă de înaltă calitate.