• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Dezvoltarea testelor la domiciliu: de la herpes la viitor

Publicat: Data Nordictest
Dezvoltarea testelor la domiciliu: de la herpes la viitor

Bolile cu transmitere sexuală nu sunt ceva nou, iar discuțiile despre răspândirea și tratamentul lor au fost actuale de sute de ani. La sfârșitul secolului al XIX-lea, a avut loc o dezbatere intensă despre sifilis, care a fost ulterior numită Marele Război Nordic despre sexualitate. Cu dezvoltarea testelor la domiciliu, putem vedea totuși o formă de revoluție în care indivizii câștigă un mai mare control asupra sănătății lor intime.

În secolul al XIX-lea, prostituția a fost o cauză majoră a răspândirii sifilisului, deoarece bărbații care cumpărau sex pe stradă aduceau boala acasă la familiile lor. Astăzi, chlamydia este una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală, dar nu trebuie să mergi la un medic pentru a primi un prim răspuns la întrebarea dacă ai fost afectat de chlamydia, gonoree sau poate herpes.

De la stigmatizare la mai puțin stigmatizare

Dacă privim evoluția dezbaterii publice cu privire la bolile cu transmitere sexuală, putem vedea că s-a schimbat destul de mult. În secolele XIX și XX, discuțiile publice despre sănătatea sexuală erau însoțite de stigmatizare și tăcere. Sfaturile de a evita relațiile intime până la căsătorie erau acceptate de mulți.

În decadelor ulterioare, tabuurile au dispărut, dar în continuare există stigmatizare în jurul bolilor cu transmitere sexuală. Înainte ca testele la domiciliu să devină disponibile pentru oricine, nu era deloc neobișnuit să eviți examinările din cauza sentimentului de rușine.

Putem cu siguranță să spunem că introducerea kiturilor de teste pentru uz la domiciliu a început să conteste status quo-ul, oferind o opțiune privată pentru cei care preferă să nu meargă la o clinică. Dacă privim evoluția îngrijirii medicale online și prin intermediul aplicațiilor, acest lucru face, de asemenea, mult mai ușor pentru oameni să gestioneze simptomele care sugerează o boală cu transmitere sexuală.


Acum poți testa majoritatea acasă

Testele moderne la domiciliu acoperă multe tipuri diferite de boli cu transmitere sexuală. Poți să te testezi pentru herpes, chlamydia, gonoree, HIV și sifilis. Există și teste combinate care îți oferă rezultate pentru mai multe infecții.

Tehnologia actuală pentru teste la domiciliu a asigurat, de asemenea, o încredere ridicată în rezultate. Prin urmare, aceasta este o opțiune serioasă pentru cei care nu se simt pregătiți să discute despre asta cu un ginecolog sau o asistentă medicală.

Simplificarea a evoluat

Primele teste la domiciliu necesitau să trimiți testul la un laborator pentru a primi rezultatele. Încă mai există teste care necesită analize de laborator. Dar acum există și teste rapide la domiciliu pentru bolile cu transmitere sexuală care oferă rezultate într-un sfert de oră.

Folosești o baghetă de testare pentru a colecta puțină secreție dintr-o vezică, zona genitală sau pentru a o scufunda în urină. Poate exista, de asemenea, echipament pentru o recoltare de sânge mai ușoară. Apoi, trebuie doar să urmezi instrucțiunile și să aștepți rezultatele care vin în câteva minute.

În acest fel, poți avea rezultatele în câteva zile pentru a ști dacă te-ai infectat. Apoi, poți lua măsurile necesare pentru a trata și gestiona această infecție.

Ușurința de utilizare s-a îmbunătățit semnificativ și acum este standard să primești kitul de test la domiciliu într-un plic anonim care nu dezvăluie ce conține. Prin urmare, putem vedea că gestionarea bolilor cu transmitere sexuală prin intermediul testelor la domiciliu a devenit foarte discretă.

Testele la domiciliu schimbă vieți și percepții

Când privim evoluția testelor la domiciliu, vedem că merge mână în mână cu dorința individului de a-și asuma controlul asupra sănătății lor. Atunci când ai un test pentru herpes sau chlamydia, ai un instrument care te poate ajuta să ai grijă mai bună de sănătatea ta sexuală. Acest lucru te face să te simți mai puternic în controlul vieții tale.

Și cu o mai mare disponibilitate și prețuri care fac teste posibile pentru toată lumea, putem vedea că stigmatizarea scade. Nu se mai simte la fel de imposibil să abordezi problema dacă ai fost afectat de o anumită boală cu transmitere sexuală.

Când te-ai testat odată, poate fi mult mai ușor să faci următorul pas și să cauți activ îngrijire medicală pentru simptome. Cel mai dificil pentru mulți este să aibă îndoieli și să se îngrijoreze. Când asta se termină, te simți mai în siguranță și poți căuta în mod specific tipul de îngrijire medicală pe care dorești să-l primești. Astăzi avem o gamă mare de tratamente posibile pentru diferite tipuri de boli.

Viitorul - Inovații și disponibilitate

Se desfășoară în mod constant cercetări despre teste clinice și tratamentul bolilor cu transmitere sexuală. Inovația ne aduce teste la domiciliu mai avansate, care probabil vor oferi rezultate și mai rapide.

Găsești, de asemenea, mai multe surse de teste și o mai bună stabilire a prețurilor. Există pachete cu mai multe teste într-unul, pe care le poți obține la un preț mai mic. Perfect dacă nu ești sigur dacă ar trebui să te testezi pentru chlamydia, gonoree sau sifilis. Aruncă o privire la pachetul nostru Test pentru cele trei boli cu transmitere sexuală.

Îngrijire mai rapidă cu ajutorul testelor rapide

Să poți stabili rapid dacă ai o boală cu transmitere sexuală va duce, desigur, la îngrijire mai rapidă. Cu cât mai mulți oameni descoperă posibilitatea de a se testa pentru herpes, sifilis și chlamydia acasă, cu atât mai puțini vor trebui să aștepte în cozi la clinică pentru a confirma asta.

Când ajungi la medicul tău, o faci cu o altă atitudine. Misterul privind simptomele a fost rezolvat și acum timpul poate fi folosit pentru a lua măsurile corecte. Este posibil să existe și mai multe și mai bune soluții de tratament în viitor.

Prin urmare, putem vedea că un test rapid la domiciliu poate duce la un tratament mai rapid și poate, de asemenea, să ducă la o vindecare mai rapidă. Acesta este un alt aspect care poate reduce stigmatizarea acestui tip de boli și poate duce la discuții mai deschise despre ele.

Control sporit asupra sănătății intime

În cele din urmă, trebuie să spunem că dezvoltarea testelor la domiciliu pentru bolile cu transmitere sexuală joacă un rol important în detectarea timpurie a bolilor venerice. Acest lucru facilitează tratamentul și măsurile preventive.


Dacă știi că veziculele din jurul gurii tale sunt herpes, poți fi precaut și să eviți să răspândești boala. Acest lucru poate face o diferență semnificativă pentru tine, cei din jurul tău și, desigur, pentru societate în general.

Nu există îndoială că testele la domiciliu pentru bolile cu transmitere sexuală reprezintă un progres semnificativ în domeniul sănătății sexuale. Mai ales că oferă individului un control mai mare asupra sănătății lor. Acest domeniu va fi, cu siguranță, revoluționat și mai mult în anii care vin, ceea ce poate deschide calea pentru o societate mai sănătoasă și mai bine informată.