• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Sfaturi pentru cei care doresc să efectueze teste de droguri la tineri acasă

Publicat: Data Nordictest
Sfaturi pentru cei care doresc să efectueze teste de droguri la tineri acasă

Când un tânăr se comportă într-un mod care îi face pe părinți să bănuiască consumul de droguri, este o situație foarte îngrijorătoare. Poate fi dificil să pui întrebări directe și, în plus, este posibil să bănuiți că răspunsul pe care-l primiți nu este sincer.

În această situație, testele de droguri pentru uz casnic pot fi de mare ajutor. Cu toate acestea, este important să subliniem că scopul nu este să vă bazați exclusiv pe test, ci să promovați o comunicare bună. Testele acasă pot fi foarte utile pentru a confirma sau infirma suspiciunile de abuz de droguri. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie folosite într-un mod insensibil.

Să vedem cum puteți aborda această situație destul de complicată ca părinte. Există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare mult înainte de a comanda un test pentru cocaină sau un test THC pentru cannabis!

De ce simțiți nevoia de a face teste de droguri?

În primul rând, este important să identificați ceea ce considerați a fi semne de consum de droguri. Este vorba de o schimbare în comportamentul tânărului sau poate semne fizice? Sau poate ați primit informații de la cineva care susține că copilul dvs. consumă droguri?

Este important să înțelegeți ce vă îngrijorează pentru a aborda situația în mod informat. Este posibil să doriți chiar să consultați un terapeut cu experiență în abuzul de droguri înainte de a lua următorul pas către un test acasă.


Semne ale consumului de droguri

Ar putea fi, de asemenea, înțelept să vă informați cu privire la modelele de comportament și semnele fizice tipice care ar putea indica consumul de anumite substanțe, cum ar fi cannabisul și cocaina. Cu toate acestea, rețineți că comportamentul și semnele fizice nu sunt la fel cu probele de consum de droguri.

Substanță Modele de comportament și semne fizice tipice
Cannabis Ochi roșii, Pupile dilatate, Timp de reacție lent, Pofta de mâncare crescută, Crize de râs
Cocaină Creștere a energiei și vigilenței, Vorbit mult, Siguranță excesivă în sine, Scădere a poftei de mâncare, Pupile dilatate, Agitație, Nas înfundat sau care curge


Aceasta este doar o prezentare generală și ar trebui să fiți conștienți că oamenii pot reacționa diferit la droguri. Mult depinde de factori precum doza, starea de sănătate a persoanei și dacă au fost expuși la substanța respectivă în trecut. Este, de asemenea, important să rețineți că multe dintre aceste semne pot indica de fapt altceva.

Ar putea fi vorba despre o afecțiune medicală sau o situație de viață. Atunci când bănuiți că fiul sau fiica dvs. consumă droguri, trebuie să abordați aceasta cu grijă și să luați întotdeauna în considerare să căutați ajutor profesional înainte de a sugera un test acasă.

Comunicarea este cheia pentru a merge înainte

Este foarte important ca părinții să lucreze la comunicarea dintre ei și copiii lor. Un dialog deschis poate face mult mai ușor să abordați un tânăr care pare să consume droguri. S-ar putea să nu fie nevoie nici măcar de un test pentru detectarea substanțelor, în schimb, optați pentru o discuție deschisă despre subiect și veți ști exact despre ce substanțe este vorba.

Când un tânăr este confruntat cu acuzații, acest lucru poate duce la o situație în care intră în defensivă și apare un conflict. Dacă vă apropiați de subiect cu empatie și exprimați clar îngrijorarea pentru bunăstarea tânărului, răspunsul poate fi diferit.

Puteți începe cu o conversație despre droguri și riscurile asociate acestora. După o astfel de conversație, ar putea fi puțin mai ușor să începeți să discutați despre un test. Dacă puteți obține ajutor de la o persoană externă care poate acționa ca cea care cere testul (de exemplu, celălalt părinte, un antrenor sau un profesor), puteți acționa ca aliat al copilului dvs. Acest lucru poate face mult mai ușor să treceți de test, promițând să nu împărtășiți cu adevărat rezultatul cu cel care pretinde că-l necesită.


Alegeți tipul corect de test

Există mai multe tipuri de teste de droguri care pot detecta consumul de substanțe precum cocaina, amfetaminele, opiaceele și marijuana. Desigur, trebuie să utilizați un test care să se potrivească bine cu îngrijorările și bănuielile dvs.

Pentru a asigura precizia, trebuie să faceți puțină cercetare și să înțelegeți mai bine despre ce este vorba. Nu are sens să faceți un test conceput pentru o drogă pe care tânărul nu o folosește. Chiar dacă există semne și comportamente care par să indice acea drogă, devine destul de inutil.

Când este momentul să faceți testul

Când tu și tânărul dvs. ați convenit să faceți un test de droguri acasă, este important să o faceți în mod corect. Citiți cu atenție instrucțiunile testului și asigurați-vă că totul este pregătit înainte de a începe. Este posibil să doriți și să discutați puțin despre ce se va întâmpla în continuare, fie că rezultatul este pozitiv sau negativ. Sau puteți alege să nu o faceți, pentru a vedea dacă rezultatul va fi pozitiv sau negativ înainte de a lua alte decizii.

Cu rezultatul în mână

Ce faceți când obțineți un rezultat pozitiv sau negativ la testul de droguri? Ar putea fi util să vă gândiți la asta încă de acum!

Rezultat pozitiv 

Dacă se dovedește că suspiciunile dvs. erau întemeiate, este important să nu reacționați cu furie. Profități de această oportunitate pentru a discuta ce să faceți acum. Tânărul dvs. ar fi putut aștepta acest test ca o oportunitate de a vorbi despre situație și a obține ajutorul dvs. Arătați-vă sprijinul și subliniați că sănătatea și siguranța tânărului sunt cele mai importante.

Rezultat negativ

Chiar dacă testul este negativ, tot poate fi o oportunitate bună să discutați despre consumul de droguri și consecințele acestuia. Lucrați, de asemenea, la construirea încrederii între voi și copilul dvs.

Când aveți nevoie de mai mult ajutor

Indiferent de rezultatul testului, poate fi util să căutați ajutor profesional. Există medici și terapeuți specializați în oferirea de suport familiilor în care există suspiciuni sau confirmări că un tânăr consumă droguri.