• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Când testezi pozitiv acasă - 5 sfaturi rapide!

Publicat: Data Nordictest
Când testezi pozitiv acasă - 5 sfaturi rapide!

Este posibil să fie o surpriză să obții un rezultat pozitiv la un test acasă. Acest lucru este valabil atât pentru un test de sarcină, cât și pentru un test de amigdalită. Ce trebuie să faci atunci când obții un rezultat pozitiv? Există mai multe etape importante pe care trebuie să le urmezi pentru a te asigura că vei continua să te simți bine.

Vom discuta despre 5 sfaturi importante pe care este bine să le ai în vedere dacă obții un rezultat pozitiv la un test acasă.

5 sfaturi pentru rezultate pozitive la testele acasă:

1. Confirmă rezultatul

Desigur, poți face un test pentru chlamydia sau un alt test, dar dacă și acesta este pozitiv, atunci este momentul să contactezi serviciile medicale. Poți face acest lucru în mai multe moduri. Dacă preferi o consultație mai anonimă cu un medic online, acest lucru este ușor de aranjat.

Trebuie să ții cont că există rezultate false pozitive și este important să-ți amintești acest lucru. Niciun test acasă nu este perfect și, în plus, testul ar putea reacționa la markeri care indică o altă boală. Prin urmare, este important să obții ajutor profesional pentru a interpreta testele.

Dacă un medic consideră că este necesar un alt test, poți obține o programare pentru acesta. Uneori, nu este nevoie să faci niciun alt test. Pe baza informațiilor pe care le furnizezi despre test și simptomele tale, un medic îți poate oferi instrucțiuni suplimentare privind tratamentul.

2. Nu intra în panică!

Doar pentru că ai obținut un rezultat pozitiv pentru sifilis, nu trebuie să intri în panică. Poți să ai boala fără a o trata mult timp înainte să reprezinte o amenințare gravă pentru sănătatea ta. Este normal să te simți îngrijorat când obții un rezultat pozitiv la test, dar cu siguranță nu trebuie să-ți schimbi complet viața din acest motiv!

Ține minte că acest test nu este același lucru cu un diagnostic. Înainte de a avea testul confirmat de un profesionist medical calificat, ar trebui să încerci să rămâi calm. Nu trage concluzii pripite despre sănătatea ta și riscul de a muri. Gândurile despre boală și moarte nu vor contribui la o sănătate mai bună!

3. Nu te trata singur

Chiar dacă ai citit ceva interesant online despre cum poți folosi lucrurile din frigider pentru a trata herpesul, este bine să nu începi acest lucru pe cont propriu. Înainte de a primi îndrumare profesională, nu poți fi sigur că ai cu adevărat infecția pe care o bănuiești.

Trebuie să menționăm că există tratamente care pot părea naturale și blânde, dar care pot provoca efecte negative. Dacă încerci să te tratezi singur acasă pentru răni sau alte simptome, există riscul de a-ți agrava starea.

Dacă iei și alte medicamente, nu este recomandat să încerci să tratezi o boală pentru care ai obținut un rezultat pozitiv la test acasă. Tratamentul trebuie să fie stabilit în consultare cu o persoană calificată pentru a pune un diagnostic și a sugera un tratament, cum ar fi un medic.

4. Păstrează distanța atunci când este necesar

Astăzi, știm că există infecții care sunt deosebit de periculoase pentru persoanele în vârstă și pentru cei cu alte afecțiuni medicale. Dacă ai obținut un rezultat pozitiv pentru o boală infecțioasă, cum ar fi o boală cu transmitere sexuală sau COVID-19, este important să păstrezi distanța în conformitate cu ghidurile autorităților.

Probabil, este în propriul tău interes să reduci răspândirea infecției. Indiferent dacă ai sau nu simptome, ar trebui să iei în serios un rezultat pozitiv la test. Evită îmbrățișările și săruturile până când obții informații mai bune despre modul în care infecția se poate transmite altora.

5. Pregătește-te pentru o vizită medicală

Când ai obținut o programare pentru o discuție telefonică sau o vizită la medic, este bine să te pregătești în prealabil. Adună informațiile pe care le ai despre cum ai fost infectat și cum ai descoperit simptomele.

Acestea sunt lucruri care pot deveni relevante pentru un medic care încearcă să obțină o imagine de ansamblu pentru a pune un diagnostic. Pot exista mai multe aspecte importante pentru un furnizor de servicii medicale.

Ar putea fi necesar să răspunzi la întrebări precum:

  • Ce test ai făcut acasă
  • Cum ai efectuat testul acasă
  • Când ai făcut testul în raport cu momentul de infectare suspectat
  • Ce simptome experimentezi
  • Mai multe despre starea ta de sănătate și istoricul medical

Medicii cu care consulți ar putea dori să afle mai multe despre medicamentele pe care le iei sau le-ai luat, așa că asigură-te că îți amintești numele acestora.

Odată ce ai obținut un rezultat confirmat de la testul tău acasă, este important să urmezi recomandările pe care le primești pentru tratament. Nu trebuie să fii îngrijorat doar pentru că un medic dorește să efectueze un alt test. Acest lucru nu înseamnă că ești acum grav bolnav, ci mai degrabă că există motive să excluzi sau să confirmi cauza simptomelor tale.

Ține minte că un rezultat pozitiv la un test acasă este, în esență, ceva bun. Acum știi cu ce te confrunți. În loc să te îngrijorezi, poți începe să acționezi și să faci ceea ce este necesar pentru a scăpa de infecție sau pentru a o gestiona. Acum poți începe să lucrezi la schimbări de stil de viață care ar putea să-ți îmbunătățească sănătatea mai mult decât oricând!

Asigură-te că primești sprijinul de care ai nevoie

Ultimul, dar nu cel din urmă, este important să menționăm că rețelele de suport sunt benefice. Acestea pot fi prietenii tăi, familia ta sau poate o comunitate mai anonimă online pe un forum. Dacă poți discuta cu alții care trec prin aceeași experiență ca tine după un rezultat pozitiv la un test acasă, acest lucru poate fi de mare ajutor și poate face mai ușor pentru tine să gestionezi stresul pe care îl poate cauza acest lucru.