• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Cât de repede după infecție merită testat pentru Chlamydia?

Publicat: Data Nordictest
Cât de repede după infecție merită testat pentru Chlamydia?

Dacă vă îngrijorați că ați putea fi infectat cu clamidie, poate fi dificil să așteptați pentru a vă testa. Cu toate acestea, este important să procedați cu atenție. Virusul clamidiei are nevoie de șapte zile pentru a infecta organismul și nu poate fi detectat până când această infecție nu s-a produs.

Răspunsul rapid la întrebarea cu privire la cât timp după expunere puteți să vă testa pentru clamidie este de fapt șapte zile de la expunere. Cu toate acestea, există mai multe aspecte care pot afecta dacă veți obține un rezultat corect al testului sau nu. Aceasta este valabilă fie că este vorba despre clamidie în gât sau la nivel genital.

De exemplu, nu ar trebui să vă testați pentru clamidie în timpul actului sexual sau în timpul menstruației. Deci, dacă vă temeți că ați fost infectat acum șapte zile și acum aveți menstruație, ar trebui să așteptați până când aceasta se termină.


Cât timp ar trebui să aștepți pentru a te testa pentru clamidie?

Recomandarea generală este să aștepți cel puțin 1-2 săptămâni după expunerea potențială. Șapte zile reprezintă doar o estimare și poate dura câteva zile mai mult pentru ca infecția să poată fi detectată printr-un test.

Pentru a efectua un test, este necesar ca organismul să dezvolte niveluri măsurabile de bacterii sau anticorpi. Nu este neapărat legat de prezența simptomelor. Mulți oameni care sunt infectați nu prezintă simptome, dar tot pot răspândi infecția. Prin urmare, ar trebui să vă testați dacă vă temeți că ați putea fi expus la infecție.

Riscul de a efectua un test prea devreme

Testele pentru clamidie pot fi efectuate folosind o probă de urină sau o probă directă cu un bastonaș de test în zona potențial infectată, precum gâtul, colul uterin, uretra sau rect. Dacă vă testați prea devreme după expunere, acest lucru poate duce la obținerea unui rezultat fals negativ.

În alte cuvinte, testul nu va detecta infecția, chiar dacă sunteți infectat și puteți răspândi infecția altor persoane.

Pot fi infectat cu clamidie chiar dacă nu am simptome?

Clamidia este cunoscută ca o infecție care adesea nu prezintă simptome, adică o infecție asimptomatică. Din acest motiv, clamidia este una dintre cele mai puțin raportate infecții cu transmitere sexuală, ceea ce evident creează probleme, deoarece puteți răspândi infecția fără să aveți simptome.

Când bănuiți că ați putut fi expus la infecție, nu există nicio justificare pentru a aștepta să apară simptomele. Acestea pot să nu apară niciodată. În schimb, se recomandă să efectuați un test acasă aproximativ 2 săptămâni după presupusa expunere. Astfel, veți putea să vedeți dacă sunteți purtătorul infecției sau nu.

Trebuie să fiți conștienți că clamidia netratată poate duce la probleme de sănătate, chiar dacă nu prezentați simptome. Acest lucru este deosebit de important pentru femei. Infecția netratată cu clamidie poate duce la infertilitate și la inflamația pelviană.

Cei care au mai mulți parteneri sexuali și sunt în zona de risc pentru a fi infectați ar trebui să se testeze regulat, chiar dacă nu au simptome.


Cum funcționează testul nostru pentru clamidie?

Cu noi puteți efectua un test rapid pentru clamidie care vă oferă un răspuns în 5-10 minute. Testele noastre pentru clamidie sunt potrivite atât pentru bărbați, cât și pentru femei și au o acuratețe de cel puțin 98%. Puteți alege un pachet care include mai multe teste pentru a vă putea testa din nou dacă bănuiți că ați efectuat testul prea devreme.

Pentru a vă testa, trebuie să urmați acești pași:

  • Citiți cu atenție instrucțiunile din kit-ul nostru de testare
  • Spălați-vă bine pe mâini
  • Asigurați-vă că toate componentele necesare pentru test sunt disponibile și gata de utilizare

Apoi veți utiliza bastonașul de test pentru a preleva material din zona pe care doriți să o testați. Veți efectua testul pas cu pas, introducând bastonașul de test în tubul de probă, apoi îl veți stoarce și roti.

În cele din urmă, veți picura 3 picături din testul dvs., amestecate cu lichidul din kit-ul de testare, pe panoul mic de testare care are un orificiu rotund pentru aceasta. Nu trebuie să așteptați mai mult de 15 minute pentru a obține rezultatul testului.


Dacă sunteți infectat cu clamidie

Dacă sunteți îngrijorat că ați putea fi infectat cu clamidie, trebuie să luați în considerare posibilitatea de a comanda un test pentru clamidie și, de asemenea, un test pentru alte infecții cu transmitere sexuală. Avem kit-uri inteligente care includ mai multe teste. De fapt, infecțiile cu transmitere sexuală adesea apar împreună, deci nu este rău să efectuați teste pentru mai multe infecții dacă bănuiți că ați fost expus la una dintre ele.

Când bănuiți că sunteți infectat cu clamidie, este important să evitați activitatea sexuală până când sunteți sigur dacă sunteți purtătorul infecției sau nu. Un rezultat pozitiv la test înseamnă, de asemenea, că aveți nevoie de tratament pentru a reduce riscul de răspândire ulterioară a infecției.

Conform legii suedeze privind controlul infecțiilor, trebuie să contactați serviciul medical dacă obțineți un rezultat pozitiv la test, chiar dacă nu prezentați simptome. Aceasta este și o recomandare pe care o facem tuturor celor care au simptome.

Nu este vorba doar despre riscul de a infecta alți oameni. Când obțineți un rezultat pozitiv, puteți simți o mare îngrijorare. Prin urmare, este important să luați legătura cu un furnizor de servicii medicale care vă poate oferi sfaturi și sprijin corecte. În prezent, nu mai este necesar să programați o consultație la clinica medicală. Puteți intra în contact prin intermediul internetului și al telefonului mobil. Acest lucru este rapid și simplu și face mai puțin jenantă discuția cu un medic sau asistent medical.