• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Cum obțineți un partener care să testeze pentru STD?

Publicat: Data Nordictest
Cum obțineți un partener care să testeze pentru STD?

Poți avea diferite motive pentru a dori ca un partener să se testeze pentru o boală cu transmitere sexuală. Poate că tu însuți ai primit un rezultat pozitiv la testare și acum vrei să te asiguri că partenerul tău află dacă a fost infectat sau nu. Dar nu este întotdeauna atât de simplu să comanzi un test de clamidie și să-l oferi partenerului. Există câteva dificultăți de care sigur ești conștient.

Să aruncăm o privire la motivele pentru care poate fi dificil să convingi un partener să se testeze pentru gonoree, sifilis sau clamidie și cum poți aborda acest lucru în cel mai bun mod posibil.

Stigmatizarea și sentimentul de rușine

Chiar dacă astăzi știm mult mai multe despre bolile cu transmitere sexuală, ele rămân un subiect dificil de discutat. Există un stigmat social legat de faptul de a fi infectat cu o boală cu transmitere sexuală. Poate că tu însuți simți că este prea jenant să spui asta, chiar dacă știi că trebuie să o faci atunci când este vorba de o boală de interes public.

De fapt, experții care abordează modul de a avea conversații dificile rareori menționează acest tip de discuții. Dar poate fi cu adevărat dificil să spui unui partener că trebuie să facă un test pentru o boală cu transmitere sexuală.

Câteva puncte de luat în considerare:

  • Abordează conversația într-un mod în care te simți confortabil. Poate că WhatsApp sau telefonul sunt opțiuni potrivite. Pentru unii, un mesaj scurt și direct ar putea fi cea mai bună cale.
  • Asigură-te că nu discuți despre aceasta când sunt alți oameni în apropiere și pot auzi. Ar putea deveni foarte jenant și inconfortabil.
  • Fii calm dacă decizi să împărtășești rezultatele testului tău. Dacă ești calm, șansele sunt mari ca partenerul tău să nu se panicheze.


Partenerul tău neagă riscul

Este destul de comun ca persoana care află că există riscul de a fi infectată cu o boală cu transmitere sexuală să nege acest lucru, în special dacă nu prezintă simptome. În plus, poate exista teama de un rezultat pozitiv.

În această situație, ar putea fi înțelept să spui că ar putea deveni mai periculos să eviți testul și să nu știi dacă ești infectat sau nu. Mai târziu, ar putea deveni mai dificil să faci față situației, fără să mai vorbim despre faptul că este mai ușor să tratezi o boală cu transmitere sexuală într-un stadiu incipient. De asemenea, amintește-ți că alte infecții pot fi mai ușor transmise dacă ai o boală cu transmitere sexuală netratată.

Partenerul tău susține că absența simptomelor înseamnă că nu există boală cu transmitere sexuală

Când îi ceri partenerului să se testeze pentru o boală cu transmitere sexuală, poate că primești răspunsul că nu este necesar, deoarece nu prezintă simptome. Aceasta sună logic, dar ar trebui să amintești că o persoană poate purta infecția fără să prezinte simptome.

Explică și faptul că o boală cu transmitere sexuală netratată, chiar dacă nu prezintă simptome, poate deveni problematică mai târziu. În plus, nu vrei să riști să te reinfectezi după ce te-ai tratat și ai devenit liber de infecție.

Există suspiciuni de infidelitate sau bănuiți infidelitate

Acesta este un alt obstacol atunci când ceri unui partener să se testeze pentru o boală cu transmitere sexuală. Totul poate sugera că cineva a fost infidel. Ori sugerezi că partenerul tău a fost infidel, ori sugerezi indirect că tu ai fost infidel.

Aceasta poate duce la conflicte și, poate chiar, la sfârșitul relației. În acest caz, trebuie să-ți amintești de infecție fără simptome. Unul dintre voi ar putea purta infecția fără să știe. În plus, infecțiile precum herpesul pot fi transmise de la gură la organele genitale, iar asta nu înseamnă neapărat infidelitate.

Poate un test de herpes nu va fi necesar dacă partenerul tău nu prezintă simptome. Dar amintește-ți că suspiciunea de infidelitate poate apărea și în acest caz, deci ar fi bine să menționezi despre virusul latent pentru a evita astfel de conflicte.


Testele pot părea dificil de efectuat

Pot exista și obstacole practice, cum ar fi distanța până la un centru de tineret sau la o clinică medicală și dacă aveți timp pentru astfel de vizite. Cea mai ușoară soluție ar fi să rezolvați această problemă cu un test acasă pe care partenerul tău îl poate utiliza într-un mod discret și convenabil.

Când comanzi un test pentru tine, ai putea lua în considerare să cumperi unul și pentru partenerul tău. Poate chiar să vă testați împreună. Asta nu ar trebui să fie dificil dacă aveți o discuție deschisă despre acest subiect.

Teama că alții vor afla

Să comanzi teste pentru boala cu transmitere sexuală acasă este cu adevărat inteligent având în vedere teama că alții ar putea afla. Partenerul tău ar putea simți că ar deveni prea evident că merge la clinică pentru a face un test.

Îi poți spune că testele pe care le comanzi sunt complet anonime. Nimeni nu poate vedea pe ambalaj că este vorba despre un test pentru boala cu transmitere sexuală.

Când religia devine un obstacol

Nu este atât de frecvent, dar poate apărea situația în care religia devine un obstacol. În anumite culturi și comunități, ar putea fi dificil să menționezi chiar și relații sexuale care au loc înainte de căsătorie. Din acest motiv, partenerul tău ar putea avea o rezistență semnificativă la discuția despre boala cu transmitere sexuală și necesitatea de a face un test.

Aici trebuie să abordezi problema într-un mod sensibil. Poate există cineva care poate ajuta și discuta indirect despre subiect cu partenerul tău. O persoană cu care știi că partenerul tău se simte în siguranță.

Consecințele pentru relația voastră

În cele din urmă, trebuie să ții cont că o discuție despre posibila infecție poate avea un impact negativ asupra relației voastre. Acest lucru este valabil mai ales dacă duce la suspiciuni de infidelitate. Dacă simți că există teama că asta va pune capăt relației dacă ceri partenerului să facă un test pentru boala cu transmitere sexuală, ar trebui să discuți poate acest aspect cu un terapeut.


Prin pregătirea corespunzătoare și conștientizarea importanței de a putea vorbi despre acest lucru pentru o relație care să rămână puternică și bună, ai multe de câștigat. Comunicarea deschisă și respectul sunt fundamentale pentru o relație sănătoasă, așa că abordează această dificultate ca pe o oportunitate de a construi pe aceste factori cheie pentru viitor.