• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Gestionarea bolilor cu transmitere sexuală împreună - Un ghid pentru cupluri

Publicat: Data Nordictest
Gestionarea bolilor cu transmitere sexuală împreună - Un ghid pentru cupluri

A fi afectat de o boală cu transmitere sexuală într-o relație nu este întotdeauna ușor. Astăzi, infecțiile precum herpesul pot fi transmise în mai multe moduri diferite. Nu este vorba doar de relațiile sexuale și, prin urmare, bolile cu transmitere sexuală nu sunt întotdeauna un semn de infidelitate.

De fapt, o boală cu transmitere sexuală pe care unul sau ambii parteneri o au poate contribui la o relație mai puternică. Împreună, puteți lua măsuri care să ducă la ameliorarea simptomelor și poate chiar la dispariția lor completă. În plus, în relația voastră de cuplu, puteți oferi susținere mentală reciprocă și crea un spațiu în care este acceptabil să discutați deschis despre boala cu transmitere sexuală.

Să vedem cum voi, ca și cuplu, puteți gestiona împreună o boală cu transmitere sexuală. Mai jos sunt câțiva dintre cei mai importanți pași de luat în considerare.

Confirmați că este într-adevăr vorba despre o boală cu transmitere sexuală

Astăzi există multe tipuri diferite de boli cu transmitere sexuală. Simptomele pot fi similare, așa că nu este recomandabil să diagnosticați herpesul, clamidia sau gonoreea fără a face mai întâi un test. Faceți un test acasă și consultați un asistent medical sau medic specializat în acest tip de boli.

Este doar atunci când sunteți siguri despre ce infecție este vorba că puteți trece la următorul pas, care constă în înțelegerea cu ce vă confruntați cu adevărat.


Înțelegeți condiția pentru a o gestiona corect

În loc să intrați în panică și să începeți să discutați despre subiect, acum este momentul să înțelegeți condiția. Începeți prin a aduna informații despre boală. Dacă amândoi sunteți afectați, puteți viziona împreună clipuri informative și să împărtășiți alte materiale care explică ce este infecția și cum vă poate afecta viața împreună.

Este important să înțelegeți lucruri precum:

  • Cum și când poate fi transmisă infecția
  • Simptomele
  • Opțiuni de tratament
  • Măsuri preventive

Asigurați-vă că obțineți informații din surse de încredere. S-ar putea să doriți, de asemenea, să programați o consultație telefonică cu un medic online care să poată răspunde întrebărilor și să ofere mai multe îndrumări.

Programați o întâlnire de consiliere

Puteți programa o întâlnire cu un medic sau alt furnizor de servicii medicale la un centru medical sau online, așa cum s-a menționat mai sus. În timpul unei astfel de întâlniri, puteți primi sfaturi personalizate pentru situația dvs. specifică.

De multe ori, un simplu test acasă este suficient pentru a diagnostica o infecție. Cu toate acestea, uneori pot fi necesare mai multe teste, în special dacă boala cu transmitere sexuală este legată de alte probleme de sănătate importante care trebuie monitorizate.

Ca și cuplu, doriți, de asemenea, să vă asigurați că nu agravați sănătatea celuilalt. Acest lucru este deosebit de important dacă doar unul dintre voi are infecția. În acest caz, este important să gestionați corect situația pentru a evita transmiterea infecției partenerului care nu o are.

Lucrați la comunicarea voastră

Este important să vă împărtășiți sentimentele și preocupările pe care le aveți cu privire la boala cu transmitere sexuală. La început poate fi dificil, dar dacă puteți discuta deschis îngrijorările, poate fi de mare ajutor. Aceste conversații pot reduce temerile și pot crea empatie în relația voastră.

Câteodată este nevoie de ajutor extern. Cu terapia de cuplu, veți obține instrumentele pentru a comunica despre boală și cum să o gestionați. Acest lucru poate fi deosebit de important dacă doar unul dintre voi este infectat.


Vorbiți sincer despre sănătatea sexuală

Acesta este, de asemenea, un punct important. Ca și cuplu, va trebui să discutați despre sănătatea sexuală și siguranță. Aflarea mai multor informații despre cum puteți avea o viață intimă și, în același timp, să vă protejați unul pe celălalt este foarte benefic.

Lucrați împreună la planul de tratament

Indiferent dacă amândoi aveți nevoie de tratament sau doar unul dintre voi, este important să puteți face acest efort împreună. Atunci când este prescris un anumit tip de tratament, este util ca amândoi să-l înțelegeți și să urmați instrucțiunile. Ar putea fi la fel de simplu ca luarea medicamentelor conform prescripției și la momentul potrivit.


Ar putea însemna, de asemenea, programarea unor întâlniri regulate cu furnizorii de servicii medicale și să nu le ratați. Aici vă puteți oferi unul altuia sprijin și vă puteți asigura că tratamentul continuă. Încurajați-vă unul pe celălalt atunci când pare greu și unul dintre voi simte că este prea dificil să ia medicamentele sau să facă vizite medicale.

Confort și sprijin emoțional

Ca și cuplu, desigur că aveți unul pe celălalt. Cu toate acestea, este, de asemenea, important să vă amintiți că ar putea fi prea mult pentru o singură parte sau pentru amândoi. Uneori poate fi necesar sprijin emoțional din surse externe.

Decideți împreună cum să gestionați acest lucru. Evitați să implicați alte persoane din afara situației voastre fără să fiți discutat mai întâi. Dacă un prieten sau un membru al familiei trebuie să afle pentru a vă oferi sprijin suplimentar, este ceva despre care ar trebui să fiți de acord în prealabil.

Sprijinul, atât emoțional, cât și practic, poate fi de neprețuit, mai ales în timpul unui tratament sau atunci când boala cu transmitere sexuală se agravează. Poate fi mai ușor să gestionați presiunea atunci când există cineva în afara relației la care să apelați.

Explorați împreună zona sănătății

Ca și cuplu, puteți explora împreună sănătatea. Îmbunătățirea sistemului imunitar și lucrul pentru a avea o dispoziție bună va influența modul în care percepeți boala cu transmitere sexuală. Descoperiți împreună cum puteți face mai mult exercițiu, să mâncați sănătos și să îmbunătățiți și sănătatea mentală cu meditația și alte tehnici.

Împreună puteți crea o relație mai puternică, ceea ce înseamnă și o sănătate mai bună. S-ar putea să reușiți chiar să deveniți atât de puternici și sănătoși încât să nu mai observați nici măcar boala cu transmitere sexuală. Încercați și găsiți o cale care să vi se potrivească ca și cuplu și ca indivizi.