• Livrare rapidă
  • Gama larga
  • Pachet discret

Este posibil să testați dacă este Munherpes?

Publicat: Data Nordictest
Este posibil să testați dacă este Munherpes?

Răspunsul scurt este că absolut poți să te testezi dacă ai herpes bucal. Această formă de herpes este cauzată de virusul herpes simplex de tip 1, cunoscut și sub denumirea de HSV-1. De multe ori, medicii vor diagnostica herpesul bucal doar prin observarea simptomelor. Dar dacă vrei să fii cu adevărat sigur, poți să te testezi chiar tu folosind un test de herpes la domiciliu.

Testul pe care îl oferim are o fiabilitate de 98% și funcționează atât pentru HSV-1, cât și pentru HSV-2 (citește mai multe despre diferențe mai jos).

Cum pot să-mi testezi herpesul bucal?

Asa cum am mentionat, un medic poate diagnostica herpesul bucal numai prin simptome, cum ar fi veziculele și rănile din jurul gurii. Dar dacă vrei să confirmeți acest diagnostic, există mai multe moduri diferite de a face un test.

Câteva exemple includ:

  • Test PCR. Această metodă de testare poate detecta cantități foarte mici de ADN viral într-o probă luată de la o rană din jurul sau din interiorul gurii.

  • Cultură virală. Poți, de asemenea, să iei o probă de la o rană bucală și să o cultivi într-un laborator pentru a vedea dacă virusul herpes crește. Cu toate acestea, acest test nu este la fel de eficient ca testul PCR.

  • Analiză de sânge. Prin analiza de sânge poți detecta anticorpi împotriva HSV-1. Când aceștia sunt prezenți în sânge, indică faptul că persoana a fost expusă la virus. Dar este important de înțeles că analiza de sânge nu va arăta când a avut loc infecția sau dacă simptomele pe care le ai în momentul analizei sunt cauzate de herpes.


Cum funcționează testul de sânge pentru herpes?

Testul pe care îl oferim va testa atât pentru HSV-1, cât și pentru HSV-2 și este ușor de efectuat acasă. Veți primi o panou de testare cu o fântână de probă, unde trebuie să picurați 3 picături de sânge. După ce ați făcut acest lucru, trebuie doar să așteptați între 15 și 30 de minute pentru a primi un răspuns. Rețineți că nu trebuie să aștepți mai mult decât atât, altfel rezultatul testului poate fi eronat.

Care este diferența dintre herpesul bucal și herpesul genital?

Ar putea părea puțin confuz faptul că poți să te testezi atât pentru herpesul bucal, cât și pentru herpesul genital cu aceeași probă. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că ambele sunt cauzate de virusul herpes simplex, abreviat HSV.

Diferența constă în zona corpului afectată și în tulpina virusului implicate.

Herpes bucal (herpes oral)

Această formă de herpes este cauzată de HSV-1 și se caracterizează prin vezicule și răni în jurul gurii și pe buze. Aceste vezicule sunt uneori numite și herpes febril, deoarece apar adesea în timpul unei răceli.

Infecția se produce prin contact direct cu o persoană care are piele cu răni. Acest lucru poate fi făcut prin salivă sau prin partajarea de obiecte care intră în contact direct cu rănile și veziculele, cum ar fi balsamul de buze, paharele și tacâmurile.

Herpes genital

Herpesul genital este cauzat de HSV-2, dar trebuie să menționăm că astăzi știm, de asemenea, că HSV-1 poate cauza herpes genital, de exemplu, în cazul sexului oral. Simptomele includ vezicule și răni în zona genitală, pe fese și pe partea interioară a coapselor. Acest tip de herpes se transmite prin contact sexual.

Testează-te pentru herpes în confortul casei tale cu un test rapid și simplu de la Nordictest. Testul nostru pentru herpes îți oferă un răspuns în doar 10 minute.

Ce au cele două variante de herpes în comun?

Ambele sunt afecțiuni cronice. Dacă te infectezi, virusul va rămâne în corpul tău, unde poate provoca erupții din când în când. În ceea ce privește tratamentul, este dificil să tratezi atât herpesul bucal, cât și herpesul genital.

Nu există un remediu direct, dar medicul poate prescrie medicamente antivirale pentru a reduce simptomele și riscul de a transmite infecția altora. Cercetările mai recente ar putea duce la tratamente mai bune pentru infecția cu HSV-1 și HSV-2.

Prin concentrarea pe mecanismul fizic care eliberează ADN-ul virusului herpes în nucleul celular, s-ar putea găsi o soluție pentru problema mutațiilor proteinelor virusului. În viitor, s-ar putea utiliza molecule pentru a bloca virusul și a reduce presiunea asupra ADN-ului.


Ce altceva ar putea fi dacă nu este herpesul bucal?

Se poate întreba dacă tot timpul veziculele și rănile de pe și în jurul gurii sunt cauzate de herpes. De fapt, există alte probleme de sănătate care pot provoca simptome similare, deci nu este rău să testezi dacă este cu adevărat HSV.

Exemple de alte condiții includ:

  • Aftoasă - Acestea sunt răni mici și dureroase care pot apărea în interiorul obrajilor, pe buze, sub limbă și pe gingii. Cauza nu este cunoscută, dar știm că aceste răni nu sunt cauzate de viruși și nu sunt contagioase.

  • Impetigo - Aceasta este o infecție a pielii cauzată de bacterii precum streptococul sau stafilococul. Infecția poate apărea sub forma de vezicule și răni în jurul gurii și a nasului. Impetigo este foarte contagios.

  • Eczemă de contact - Eczema și reacțiile alergice pot provoca vezicule și roșeață pe buze și în jurul gurii. Aceasta nu este contagioasă.

  • Boala mâinilor, picioarelor și a gurii - Virusul Coxsackie poate cauza o boală care se manifestă sub forma de răni în gură și erupții cutanate pe mâini și picioare. Această boală virală este destul de frecventă la copiii mici.

  • Lichen planus - Aceasta este o inflamație cronică care poate afecta pielea și mucoasele. Poate cauza răni și dungi albe.

  • Pemfigus - Aceasta este o boală autoimună rară care poate duce la vezicule în gură.

  • Carentă de vitamine - Dacă ai deficiențe de vitamine din grupul B, fier și zinc, poți dezvolta răni în gură.

  • Candida - Candida este o infecție fungică care în gură poate duce la răni și pete albe. Acest lucru este valabil în special pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Dacă te testezi pentru herpes bucal și obții un rezultat negativ, chiar dacă ai răni și vezicule, ar trebui să consulți un medic pentru a investiga ce este în cauză. Alte boli trebuie luate în serios și investigate pentru a putea fi tratate corespunzător.