• Livrare rapidă
 • Gama larga
 • Pachet discret

Amigdalită - Simptome, tratament și cum să te testezi singur

Când există suspiciune de amigdalită, este important să obțineți un diagnostic corect pentru a primi tratamentul potrivit. O metodă simplă și comodă pentru a vă testa singur pentru amigdalită este să utilizați testul pentru amigdalită Nordictest. Prin efectuarea unui test rapid la domiciliu, puteți obține o indicație fiabilă dacă suferiți de amigdalită și aveți nevoie de asistență medicală.

Ce este amigdalita?

Amigdalita, cunoscută și sub denumirea de angină, este o infecție care este de obicei cauzată de virusuri sau bacterii și afectează amigdalele. Este o boală comună care poate afecta atât copiii, cât și adulții. Amigdalita se răspândește de obicei prin picături de secreții, cum ar fi tusea sau strănutul.

Simptomele amigdalitei:

Amigdalita poate provoca diferite simptome, care pot varia în funcție de faptul dacă infecția este cauzată de virusuri sau bacterii. Simptomele comune ale amigdalitei includ:

 • Durere în gât și dificultăți la înghițire.
 • Roșeață și umflare în gât și amigdale.
 • Plăci albe sau galbene pe amigdale.
 • Umflarea ganglionilor limfatici din gât.
 • Febra și o senzație generală de rău.
 • Dureri de cap și dureri în corp.
 • Uneori, pot apărea tuse, secreții nazale sau răgușeală.

Amigdalita la copii:

Copiii sunt mai susceptibili la amigdalită decât adulții. Simptomele pot fi similare cu cele ale adulților, dar copiii pot experimenta, de asemenea:

 • Greață sau vărsături.
 • Dureri de burtă.
 • Pierderea poftei de mâncare.
 • Iritabilitate și probleme de somn.

Amigdalita care duce la abces în gât:

În unele cazuri, o infecție de amigdalită netratată poate duce la un abces în gât. Un abces în gât este o acumulare de puroi în apropierea amigdalelor, ceea ce poate provoca dureri intense și dificultăți la deschiderea gurii. Dacă experimentați aceste simptome, este important să căutați imediat asistență medicală.

Tratamentul amigdalitei:

În cazurile ușoare de amigdalită cauzată de virusuri, odihna, aerul umed și medicamentele de eliberare fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul, pot fi suficiente. Dacă amigdalita este cauzată de bacterii, un medic poate prescrie antibiotice pentru a combate infecția. Este important să finalizați întregul tratament cu antibiotice pentru a preveni recidiva și pentru a reduce riscul rezistenței la antibiotice.

Amigdalita recurentă:

Citiți mai multe despre Amigdalită - Simptome, tratament și cum să te testezi singur

Dacă experimentați episoade recurente de amigdalită, poate fi necesar să investigați cu atenție cauza. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda teste și evaluări suplimentare pentru a identifica orice factori subiacenți care ar putea contribui la infecțiile recurente. În unele cazuri, se poate lua în considerare o intervenție chirurgicală pentru a elimina amigdalele (tonsilectomie).

Tratamentul abcesului în gât:

De obicei, un abces în gât necesită tratament medical. Medicul poate avea nevoie să drenă abcesul folosind o ac cu sterilă sau prin efectuarea unei incizii în gât. Antibioticele pot fi, de asemenea, prescrise pentru a combate infecția.

Ce să mâncați cu amigdalită?

În caz de amigdalită, poate fi dificil să înghițiți din cauza durerii și umflării. Este important să alegeți alimente ușor de înghițit și moi pentru a reduce disconfortul. Exemple de alimente care pot fi utile includ:

 • Ciorbă de pui sau ciorbă de legume.
 • Alimente moi, cum ar fi cartofii piure sau orezul.
 • Înghețată sau iaurt pentru a vă răcori gâtul.
 • Apă și alte băuturi neîndulcite pentru a vă menține hidratat.

Medicamente fără prescripție medicală pentru amigdalită:

Există anumite medicamente fără prescripție medicală care pot ameliora simptomele amigdalitei. Analgezicele, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul, pot ajuta la reducerea durerii și a febrei. Este important să urmați instrucțiunile și să consultați un medic sau un farmacist dacă nu sunteți sigur cu privire la medicamentul potrivit pentru dumneavoastră.

Reducerea riscului de reinfecție:

Pentru a reduce riscul de reinfecție sau de răspândire a infecției la alte persoane, este important să urmați câteva măsuri simple:

 • Spălați-vă mâinile regulat cu săpun și apă.
 • Utilizați șervețele de unică folosință sau țesuturi de hârtie atunci când tușiți sau strănutați.
 • Evitați contactul apropiat cu persoanele care au amigdalită.
 • Dezinfectați suprafețele și obiectele care pot fi contaminate.

Când și unde să căutați ajutor medical?

Dacă aveți simptome de amigdalită și suspectați că sunteți afectat, puteți utiliza un test rapid pentru amigdalită în confortul propriului domiciliu. Un rezultat pozitiv al testului indică faptul că aveți amigdalită și ar trebui să căutați asistență medicală de la un medic pentru o evaluare ulterioară și, eventual, tratament. Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dezvoltați dificultăți la respirație sau înghițire, ar trebui să căutați imediat ajutor medical de urgență.

Testarea pentru amigdalită:

Nordictest oferă teste la domiciliu pentru amigdalită, permițând persoanelor private să se testeze rapid și ușor în propria lor casă. Cu ajutorul testului de amigdalită Nordictest, puteți obține un rezultat fiabil în doar câteva minute. Dacă suspectați că aveți amigdalită și doriți să vă testați singur, puteți comanda cu ușurință un test la domiciliu de la Nordictest și să efectuați testul în confortul propriului domiciliu.

Posibilitatea de a vă testa pentru amigdalită vă oferă posibilitatea de a obține rapid o indicație dacă aveți boala și de a căuta, în caz de necesitate, asistență medicală de la un medic pentru tratamentul corect și sfaturi. Este important să urmați ghidurile și recomandările autorităților de sănătate pentru a vă proteja propria sănătate și pentru a contribui la reducerea răspândirii infecțiilor către alții.